Just an update
Door: Krijn
24 Juni 2011 | Canada, Chilliwack
Na de trip met de camper ben ik maandag weer lekker aan het werk gegaan. Voor nog 3,5 week. De 16de van Juni was mijn laatste werkdag. Zaterdag 28 mei zijn we met alle Nederlandse jongens Bij Arnold de Vry wezen eten, als een soort afscheidsavondje omdat een aantal binnenkort zou stoppen bij de Vry. We hebben echte Nederlandse kroketten en frikandellen gebakken en frieten erbij. Dat was een erg gezellige avond en ook leuk om de mensen een keer buiten het werk te spreken.
Bij de Vry greenhouses zijn momenteel de meeste voorjaars- en zomerbloemen de kas uit dus de meeste kassen zijn leeg. Nu begint het seizoen voor de kerststerren. Dus eerst moet alles geveegd en schoongemaakt worden en ondertussen worden kerststerren geplant en in de kassen gezet.
Maandag 6 juni kregen we hier bij Korporaal een nieuwe huisgenoot, Lizanne. En dat zorgde weer voor een stukje extra gezelligheid hier in Chilliwack. Die zaterdag daarop zijn we naar Vancouver geweest voor de Canucks, de icehockey club van Vancouver. Die hebben de afgelopen weken in de finale voor de Stanleycup gespeeld tegen Boston. Dat is voor de mensen hier ongeveer even belangrijk dan het WK voetbal in Nederland. In Vancouver waren grote schermen opgezet op straat waar heel veel mensen dan de wedstrijd konden volgen. Wij zijn ook naar Vancouver gegaan met de laatste wedstrijd. Bij icehockey werkt het zo dat je 7 keer tegen dezelfde tegenstander speelt. Ze hadden dus 6 wedstrijden van de finale gespeeld en allebei 3 keer gewonnen, dus een hele spannende laatste wedstrijd. En de Canucks verloren van Boston. Daarom hing er op straat een beetje een ongezellig sfeertje, dat op een gegeven moment uitliep in een rel. Vanaf een parkeergarage hebben we naar beneden gekeken hoe winkels, auto´s en alles wat op straat te vinden was gesloopt werd. En op een gegeven moment stonden er ook een aantal auto´s in brand onderin de parkeergarage waar wij op stonden, dus zijn we via een trappenhuis naar beneden gegaan en terug gegaan naar de metro. Echt een bizarre ervaring, maar ook triest dat zoveel mensen door een hockeywedstrijd zo raar gaan doen.
Afgelopen maandag tot woensdag ben ik met Wilmar, Jos en Peter naar Vancouver Island geweest. Maandagochtend vroeg vertrokken naar de Ferry in Vancouver en bijna 2 uur op de boot gezeten. We kwamen aan in Nanaimo en vandaar zijn we het eiland overgestoken via port Alberny naar Tofino. Een schitterende tocht door de bergen. Aangekomen in Tofino hebben we een camping uitgezocht aan het strand. Daar hebben we bij een vuurtje gezeten onder het genot van een biertje, later moesten we nog met iemand mee het strand op. Het was een vrouwtje die op de camping woonde, in Tofino werkte in een restaurant, en alcoholic was. Zij vond het geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten, en verder vond ze het geweldig om brandende sterretjes door de lucht te gooien en er dan heen te rennen om nog een keer te gooien. Een uitzonderlijke maar zeker fascinerende sport :). De volgende dag zijn we in Tofino walvissen gaan kijken. Met een snelle rubberboot kilometers ver uit de kust gevaren en een heleboel walvissen gezien. Het was heel mooi om te zien maar wel jammer dat er niet ff eentje helemaal uit het water kwam, het waren vooral ruggen en staarten die we zagen. Maar het was zeker de moeite waard. Die middag zijn we terug gereden naar de andere kant van het eiland. Richting Victoria. In Duncan hebben we weer een camping opgezocht, opnieuw een prachtig plekje aan een enorm meer. Woensdag zijn we naar Victoria gegaan. Daar hebben we het parlementsgebouw bekeken. Dat gebouw is open voor toeristen en ondertussen wordt er ook gewoon gewerkt achter sommige deurtjes waar je langsloopt. Verder hebben we het Royal BC Museum bekeken. Dat gaat over hoe de mensen vroeger in het westen van Canada leefden en hoe dat veranderd is. Daarnaast over de diverse natuur in het westen van Canada.
’s Middags gingen we naar de Ferry toe. Jos en Peter gingen van Victoria naar Port Angeles (US) en Wilmar en ik gingen weer terug naar Chilliwack. Dus wij werden afgezet bij de Ferry van Victoria naar Vancouver. Inclusief autobank… het was namelijk zo: we waren met 2 auto’s naar Vancouver gereden en daar hadden we er 1 laten staan om kosten voor de overtocht en op het eiland te besparen, bovendien gezelliger om met z’n vieren in de auto te zitten. Jos en Peter zijn nu 5 weken door de VS en Canada aan het reizen en wilden af en toe in de auto kunnen slapen, dus die achterbank moest mee terug. Wij zijn dus met een autobank en 5 tassen met de Ferry overgestoken, wat volgens veel mensen een hilarisch gezicht moet zijn geweest, met name Jos en Peter hebben er flink van genoten vanaf de parkeerplaats. Maar het zit wel erg lekker op een autobank in de zon op passagiersdek 6 van de ferry. We zijn er gekomen en de autobank staat veilig in de schuur.
Donderdag heb ik samen met Wilmar nog een rondje gereden langs de Vry. Bij Arnold en Pete gedag gezegd en hier en daar doei geroepen en foto’s gemaakt. ’s Avonds met Henk-Jan (veld manager waar Wilmar altijd mee samenwerkte), Jan, Wilmar en Lizanne uit eten geweest als afscheid. Vrijdagochtend om 4 uur opgestaan, en met Jan, Wilmar (en 5 mexicanen) naar het vliegveld gebracht.
Ook ik ga binnenkort vertrekken uit Chilliwack. Maandag moet m’n auto naar de garage voor een soort van APK om zeker te weten datie inderdaad nog best 60.000 kilometer door de Rockey Mountains kan rijden :p. Ik ga naar Alberta en daar weer voor een aantal weken aan het werk. Hoe dat precies ingevuld gaat worden volgt binnenkort.
Dit was het weer even voor vandaag. Allemaal een fijn weekend!
Groeten, Krijn
25 Juni 2011 - 08:57
Guido En Marie-Anne:
Oh, ze hebben daar dus ook hooligans..... Jammer hr!
Ist wel nog beetje lekker zonnig daar?
Moes je niet extra betalen om een autobank mee te nemen? :-)
Fijne tijd nog in Chilliwack!
Liefs, ons -
27 Juni 2011 - 21:37
Ruud:
Hey Krijn:D
Dat verhaal over die hooligans heb ik volgens mij al een keer gehoord, van Petra denk;) tkwam me iig zo bekend voor.
Maar toffe verhalen! Met die walvis mag je misschien wel blij zijn datie er niet uitsprong, khoorde pas op het nieuws dat een jonge door zo'n beest bewusteloos is geslagen!
Is het weer een beetje lekker daar? Hier is het nu best wel tropisch! Vandaag ff naar het strand geweest en het is ook best lekker weer om te zwemmen!
Donderdag of vrijdag hopen Ilse en ik op fietsvakantie te gaan, dus ik ga over een maandje weer kijken of je nog leuke verhalen en foto's heb gepost. Ben benieuwd! vind het iig wel tof om het allemaal te volgen!
Grtz en veel plezier!,
Ilse en Ruud -
29 Juni 2011 - 17:44
Cornellie:
hey krijn
weer zo'n leuk verhaal
het lijkt me wel kick om 'n walvis te zien :)
en heb jij dat ook gedaan met die sterretjes..?
doe maar voorzichtig als je alleen verder trekt :p
xxxjes van mij -
02 Juli 2011 - 20:35
Erica + Fam:
Ha Krijn,
Je weet me wel jaloers te maken met die geweldige foto's.....schitterend!
Geniet ervan!