Mijn eerste (werk)week
Door: Krijn
11 April 2011 | Canada, Chilliwack
nadat ik zaterdag opgestaan was heb ik eerst lekker ontbeten en daarna net als pluk van de petteflat uit alle raamjes van mijn kamer gekeken. toen gelijk adelaars gezien en vooral de bergen rond de Fraser valley. De Fraser is een rivier die door deze valley stroomt. daar lopen beren en je quad rijden enzo dus dat ga ik nog doen en zien...
zaterdagmiddag heb ik Pete de Vry opgebeld om te zeggen dat ik geland was enzo, hij zou mij ophalen en het bedrijf laten zien. daar ff rondgekeken en kennis gemaakt met 2 andere nederlandse jongens, jos en peter. ik kreeg een auto mee voor het weekend. dat kwam fantastisch uit want ik moest nog boodschappen doen en zo kon ik een klein beetje de omgeving verkennen.
ik had, zoals ik verteld had, alleen een magnetron dus heb ik zaterdag en zondag diepvries magnetron pasta gegeten. geweldig. daarna de afwas gedaan in het fonteintje in de badkamer. Wilmar (die me opgehaald had van het vliegveld) smste me of ik s avonds meeging naar jos en peter dus daar ben ik toen 's avonds heengegaan. dat was en is nog steeds erg gezellig.
Zondagmiddag naar de nederlandse en 's avonds naar de engelse gergemdienst geweest bij ds. van Ruitenburg. de Nederlandse dienst word bezocht door ongeveer 40 mensen en de engelse tussen de 6 en 7 honderd.
zaterdag had ik met Pete afgesproken dat ik maandag gelijk kon beginnen met werken. dus ik maandagochtend om 8 uur daar gemeld. kreeg ik een personeelsnummer en zij mijn naam en kon ik beginnen. ik werk in de kas, ze kweken daar bloemetjes en plantjes voor in de tuin in potjes en plastic manden enzo, dus het werk bestaat uit: plantjes van een kar op de grond zetten, of van de grond op een kar of als ze wat groter worden wat verder uit elkaar zetten etc. dus het is niet echt intelligent werk, maar ik verdien er centjes mee.
De Vry helpt jongens die daar komen werken vaak ook aan een plaats om te wonen. Er is een ouder echtpaar (Korporaal) in Chilliwack waar je dan ondergebracht wordt. als je dan 's avonds thuiskomt staat de hutspot op tafel (stuk beter als magnetron pasta) en vieze sokken etc. worden gewassen, dus redelijk perfect geregeld. de Vry betaald die mensen en mijn loon wordt daar een beetje op aangepast. Wilmar woont daar ook, dus we zijn nu kamergenoten.
Verder heb ik tot nu toe eigenlijk weinig spannende dingen gedaan. Canada heeft een week die 6 werkdagen telt, dus in totaal werk ik nu 60 uur in de week. klinkt heel veel, maar iedereen doet het, en de avonden zitten we eerst een poosje bij opa en oma Korporaal koffie te drinken en daarna naar Jos en Peter toe, om te internetten etc. Het is ook wel heel lekker om dan 's avonds gewoon Nederlands te kunnen praten.
we eten bij familie Korporaal in de keuken met uitzicht op een riviertje. daar zwemmen als je geluk heb otters en bevers langs.
Ik ben hier nu ruim een week, maar het lijkt echt eeuwen geleden dat ik in Nederland op het vliegtuig stapte. van de week realiseerde ik me steeds beter dat je echt ergens anders bent dan in Nederland of Europa. ik bedoel: er lopen hier beren, Kyotes, bevers en allemaal andere leuke beesten. Britisch Columbia is ook een zone waar wel eens aardbevingen zijn dus alle huisen zijn van hout of geperste kalk ofzoiets gemaakt, in ieder geval niet van steen, dan zijn ze bestand tegen lichte aardbevinden. verder is er achter de mountains rond de Fraser Valley een actieve vulkaan. kortom, allemaal andere bijzondere dingen dan in Nederland.
zaterdagavond zijn we naar een jongen geweest die nu in Canada woont en in zuid-afrika is opgegroeid. met nog een heleboel andere mensen, dus de gesprekken waren een mix van Nederlands, english en zuid-afrikaans hey. dat is echt een grappig taaltje: barbeque is een braai en ze hebebn het over kaffers enzo.
dit was het wel weer even voor vandaag. bedankt iedereen voor de enthousiaste en leuke reacties. als je nog geen bericht terug heb op een mailtje komt dat zeker nog. ik heb ook nog wat foto's geupload om een beeld te krijgen bij het verhaal.
allemaal de groeten en succes deze week.
Krijn
11 April 2011 - 05:15
//Tonnos:
Krijntje, ik zei toch dat ze allemaal eng hard werkten daar, ik ben nog steeds de luie student uit aan het hangen ;)
Veel succes met je talen mix!
BMH! -
11 April 2011 - 07:03
Erica:
Hoi Krijn,
Leuk om je verhalen te lezen. Kan ik bij jou een Canadese berenbontjas bestellen?
Groetjes, Erica -
11 April 2011 - 07:25
Harmos:
Ha Krijnos!
Uit der aard een berichtje van mij!
Klinkt goed man! Je hebt nog een hoop te bekijken zo te horen!
Tot lezens,
Harmos -
11 April 2011 - 08:34
Ruud & Ilse:
Heey Krijn =),
Klinkt lekker allemaal!
Wel jammer dat je nog niet zoveel gezien hebt, maar daar nog wel even de tijd voor.
Hoelang denk je nu daar te gaan werken?
En valt het weer een beetje mee? Bij ons is het lijkt wel zomer (A).
Geniet ervan!
Ons -
11 April 2011 - 09:35
Coby:
Heey Krijn!!
Leuk je verhalen mee te lezen...
Nog een beetje lekker weer daar?
Hier wel, ik heb net even heerlijk ontbeten in de zon echt fantastisch!
Have a nice time!
Coby -
11 April 2011 - 10:22
Margriet:
Gaaf die bergen en bossen zeg!
Groetjes! -
11 April 2011 - 10:52
Chris En Lisan:
Hey Krijn!
Wow... 60 uur.. dat is nog eens werken! Mooi dat je het naar je zin heb. We zijn benieuwd naar je eerste aanvaring met een teddybeer in het wild;)
Enjoy! -
11 April 2011 - 16:06
Guido En Marie-Anne:
Jaja, ze weten daar wel hoe ze die hollandertjes aan het werk moeten krijgen...
Hoeveel graden is het daar nu? 60 uur in snikhete kassen lijkt mij niet echt een droombaan..
Trouwes, canadese beren zijn GEK op Nederlands bloed..
Liefs,
ons -
11 April 2011 - 16:54
Cock:
Gozert! Kekke verhalen heb je! Spreek je al n btj canadees? Kzit nu by de gemeente mn paspoort aan te vragen:p ltZ -
11 April 2011 - 17:27
Will . I. Am.:
Gozer,
Lekker bezig, geniet ervan en doe de groete aan mn tante ;)
Ciao -
11 April 2011 - 20:13
Maarten En Mariska:
Heey,
Fijn om te horen dat het lekker loopt daar, kan je wel van alles echt genieten ondanks dat je 6 dagen werkt?
heel plezier daaro!!
Groetjes ons.
En een dikke knuffel van Michelle! -
11 April 2011 - 20:26
Marleen:
He supergaaf om te horen dat je echt een geland ben! Lett en fig!
Eet smakelijk met je hutspot,
k rij wel een keer extra langs de mac ;)
Groetjes -
12 April 2011 - 21:24
Jacobine:
Hey Krijn,
Heb uitgebreid je verhaal gelezen en begin inmiddels wel wat jaloers op je te worden hoor!! Helemaal leuk en geweldig lijkt me.
Blijf je volgen!!
Succes met alles.. groetjes -
13 April 2011 - 17:35
Cors & Loïs:
Heej Krijn!
Dat je naast die 60 uur werken nog tijd hebt om zo'n uitgebreid verslag te schrijven;) Wel leuk voor ons om te lezen:)
Veel plezier daar!
Ons
13 April 2011 - 20:09
Arend:
Ey Kerel,
Leuk om te lezen wat je daar zo'n beetje doet. Ben beniewd wat nog komt..
mzzls -
13 April 2011 - 22:14
Nienke:
Joehoeii!
Kom je alweer bijna naar huis? :D
doei zus